Technologie en Øvre Eidfjord

18 07 2012

Gaat niet samen!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik wilde mijn abonnemnt op rikstv (een van de 2 digitale tv aanbieders) opzeggen en overstappen naar Canal Digital. Waarom? Omdat de huidige tv aanbieder bij elke flinke regenbui geen of een blokkerig beeld  geeft en omdat de andere een beter aanbod van kanalen heeft. Dus een abonnemnet op internet afgesloten, zo gepiept. Een paar dagen later krijg ik een enorme doos met allerlei onderdelen en een enorm grote schotel, geen idee wat ik er mee moest doen. De bijgeleverde tekening bekeken en het eerste onderdeel dat ik oppak lijkt in de verste verte niet op wat er op de tekening staat. Geen nood, een collega van mij is reuze handig met zulke dingen. ’s Avonds kwam hij langs om de boel te installeren, gelukkig is het er een met hersens,  dus voor hij de schotel zou bevestigen eerst even het signaal testen. Welk signaal??? Niet te vinden. Gauw de oude boel weer geinstalleerd, alle kanalen weg op de 3 staatszenders na.  Had geen zin om me daar in te verdiepen, dus vooruit maar.

Gebeld naar Canal D met de vraag of zij een dekkingsoverzicht hadden. Nee, dat hadden ze niet, maar ze zouden een tv-monteur langs sturen en die kon dan peilen of er een signaal was in Øvre. Dat is er dus niet, als gevolg van de bergen. Dag Canal D!!

Gelukkig had ik de dag erna weer alle kanalen van de oude weer terug. We sturen mensen naar de maan, mensen naar een ruimtestation, alle geheime diensten kunnen verdorei zien wat je op je bord bij het avondeten hebt. Maar nee, een kleine schotel of een signaal in Øvre Eidfjord, dat gaat niet. Denk ik nou zo simpel?????

Zaterdagavond was ik lekker aan de afwas op mijn werk, en ineens zat er een grote ovenschaal met afwasbak klem in de vaatwasser. Ik geprobeerd alles los te krijgen, ging niet. Collega’s er bij gehaald, die kregen het ook niet voor elkaar. En allemaal met een diepe zucht, zo van ” wat heb je nou weer uitgehaald?” Ten einde raad een van de Denen er bij gehaald, en die heeft met brute kracht de hele zooi los gekregen. Hij is wel 10 minuten bezig geweest en ook hij zuchtte eens diep en vroeg hoe ik dat in hemelsnaam voor elkaar had gekregen. Ja, weet ik veel, dat gebeurde gewoon.

En maandag was ik op mijn  werk toen de 6-jarige zoon van Borghild, mijn  grote vriend en mede-spion in onze spionnenclub, vertelde dat hij ging skateboarden bij de cruisekade. Ik, opvoedkundig als ik ben, antwoordde dat dat niet zo’n goed idee was om te skateboarden bij het water.  Reactie: Diepe zucht, rollende ogen en een duidelijke verklaring naar zijn vriendje ” zij daar is altijd zooooooo onhandig, zelfs als ze gewoon stil staat op een skateboard valt ze er nog van af”. Het vriendje stond me aan te kijken als of ik van een andere planeet kwam. ;-))

 

Veel stuntelplezier!

Advertenties

Acties

Informatie

One response

19 07 2012
yoeff

Hoe kom jij toch aan zo’n reputatie? Trouwens Eidfjord is wel dé uitgelezen plek voor een spionnenclub, hoor. Schijnt dat satellieten daar zonder een joekeloeres van een schotel helemaal niets uitrichten 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: